Home » » UIKSSS?? RANCANGAN REALITI PALING PELIK DI DUNIA...

UIKSSS?? RANCANGAN REALITI PALING PELIK DI DUNIA...

Written By RR on 1/9/13 | 5:47 PM

.
REALITY SHOW atau rancangan realiti TV sudah menjadi fenomena hari ini. Demi menarik rating penonton, rancangan seperti ini menyajikan pengisian yang semakin ekstrem, pelik dan tak masuk akal.

Mari kita tengok beberapa rancangan realiti TV yang agak aneh...

1.The 1900 House

Dalam 400 keluarga cuba menyertai rancangan ini. Konsepnya membawa keluarga moden hari ini menjalani kehidupan ala tahun 1900an.Mereka harus tinggal di dalam rumah selama 3 bulan. Tapi bukan sembarangan rumah kerana rumah ini direkabentuk ala zaman Victoria dengan 3 bilik tidur, dapur, ruang makan,dan ruang seni serta bilik mandi di luar rumah.

TANPA BEKALAN ELEKTRIK DAN AIR PAIP... mereka harus menjalani kehidupan sukar zaman 1900an dan keluarga yang paling lama dapat bertahan diumum sebagai pemenang.

2. Married By America

Rancangan ini tidak bertahan lama dan hanya berjalan 1 musim pada 2003. Para peserta diperkenalkan secara langsung melaluiTV dan penonton memilihlelaki dan wanita yang mereka suka untuk dipasangkan. Setelah itu mereka akan DINIKAHKAN secara live. Beberapa minggu sebelumnya mereka akan tinggal bersama agar lebih mengenali satu sama lain diberi  fasiliti seperti orang bulan madu. Ending kepada rancangan ini, pengantin lelaki membatalkan pernikahan dan meninggalkan pengantin wanita yang kecewa keseorangan... Tak best langsung kan endingnya???

3. The Monastery

Rancangan asalnya sudah disiarkan pada 2005 lalu. Konsepnya menempatkan sekumpulan golongan Atheis untuk hidup bersama ahli2 agama (mubaligh, ulamak..dsb) dan selama itu pula mereka dilarang mempersendakan agama orang2 di sekitar mereka.

Ending rancangan ini sangat dramatis, kerana membuat beberapa kontestan beralih menjadi memeluk mana-mana agama yang mereka fikirkan benar. Tidak ada seorangpun yang masih dgan fahaman Atheis.

4. He's a Lady

Para peserta yang merupakan 11 lelaki maskulin pada awalnya ditawarkan untuk mengikuti reality show extreme challenge yang menguji fizsik dan mental. Kemudian baru mereka menyedari rancangan yang mereka sertai itu sebenarnya berbeza 180darjah.

Mereka harus dapat bergaul dengan wanita asli, berdandan,mengenakan perhiasan, menjadi pendamping wanita ,dan kemuncaknya mengikuti dipaksa menyertai pertandingan Ratu Cantik bagi memilih pemenang rancangan ini.

5.Boy Meet Boy

Dari nama rancangannya sugak dapat anda agak kan??? Yupz... rancangan ini memang sebuah kontak jodoh untuk gay. Seorang gay bernama James Getzlaff mencari lelaki idaman untuk menjadi pasangan hidupnya dan 15 orang lelaki yang cuba untuk merebut hatinya.

Acara riadah, parti,dan liburan bersama harus mereka lalui satu per satu untuk mengenal satu sama lain. Berani masuk kalo ada rancangan realiti TV seperti ini di Malasia??? Kakakaaa.... www.cayya.net
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets